E-boek - Over de schrijver: Timothy Schoorel

Timothy Schoorel 2002, Photo © Copyright by Jan Koehoorn
Timothy Schoorel

Timothy Schoorel

Timothy Schoorel werd in 1965 geboren in Amsterdam. Op zijn 15e besloot hij discipel te worden van de controversiėle mysticus Bhagwan Shree Rajneesh, nu bekend als Osho. Als je ooit een lezing van Osho wilt zien, die voor mij de essentie van hem laat zien, dan suggereer ik Philosophia Ultima #2, zelfs met Nederlandse ondertiteling.

In 1991 ontmoette hij de inmiddels gestorven Advaita Vedanta leraar Alexander Smit, zelf een leerling van de befaamde Shri Nisargadatta Maharaj, zie Awaken to the Eternal (distilled version).

In december van 1995 kwam Timothy tot de realisatie van de Absolute Natuur, waarvan hij als kind al het vermoeden had.

Wie ben ik?

Wie ben ik, als ik niet de onmetelijke ruimte ben waarin de wereld verschijnt?

Ik ben de ondoorgrondelijke diepten van het bestaan, de oceaan waaruit de golven van het leven in geboren worden.

Als je jezelf kent als deze onmetelijke ruimte, dan heb je me ontmoet, want dat is wie ik ben.

Als je er nog steeds van overtuigd bent dat je een mens bent, dan zal je er uiteraard van overtuigd zijn dat ik ook een mens ben.

Dit is net zo waar als een golf waar is. Maar als je de oceaan begrijpt, hoe kan je dan volhouden dat je een golfje bent?

Dat is mijn situatie.

Omdat het denken de neiging heeft om onmiddellijk van het ene uiterste naar het andere te gaan, wil ik benadrukken dat ik het leven van de golven niet ontken.

Het spel, de dynamiek, de onderlinge relaties en alles aan de golven heeft betekenis. De oceaan is echter datgene wat de golven complete expressie toestaat, de oceaan is waar alle golven uiteindelijk in tot rust komen. De oceaan is er altijd zodat de golf erin neer kan storten.

De oceaan is tijdloos, de golf tijdelijk.

Home

Artikelen

E-boek
Introductie
» Over de schrijver